דונסקי אדריכלים יוזמים התחדשות עירונית בקיבוץ​

משרד ‘דונסקי אדריכלים’ נבחרו לתכנן בנין משרדים חדש בקיבוץ גליל ים. השאיפה היא לחבר בין חזון ציוני כפרי לבניה נקייה ומודרנית.

לאחר תהליך מיון ארוך, קיבוץ גליל ים בחרו ב-‘דונסקי אדריכלים’ כאדריכלי הבניין החדש הראשון באזור התעסוקה המתפתח של הקיבוץ. המבנה שתוכנן ע”י ‘דונסקי אדריכלים’ משקף הלך רוח חדש, ללא חנפנות אל הרומנטיקה הכפרית, המהווה חלק מהמתחם.
על פי רוב, בניה כפרית עדכנית מאופיינת בניסיון לשחזר אסתטיקה של ימים עברו. אלמנטים כגון גגות רעפים, חיפויים דמויי עץ, בריקים ולבנים אחרות מוצאים את דרכם לפרוייקטים במרחב הכפרי.
בקיבוץ גליל ים ישנם מספר מבנים ותיקים אשר חודשו והוסבו לשימושים חדשים, מתוך הסתמכות על האסתטיקה הקיימת. למשל, מבנה של מפעל ברזים לשעבר, המשמש כיום כמטה לחברת היי טק. המפעל שופץ מבחוץ, אך האופי המבני הראשוני נותר כשהיה.

‘דונסקי אדריכלים’ החליטו לנקוט בגישה שונה עבור הפרויקט, ולכוון למראה נקי ואבסטרקטי, ללא הומאז’ים וציטוטים ישירים לרפתות ותחנות דלק עתיקות. 
הבניין החדש הבוקע מהקרקע בימים אלו ממש, תוכנן מתוך מחשבה על חברות היי-טק, סייבר, ביוטכנולוגיה ואחרות, ועל כן המבנה מייצר סביבת עבודה מודרנית. 
עם זאת, המבנה צומח מתוך הסביבה, הטובלת בירק ואווירה רגועה. ההתחברויות לסביבה הקיבוצית מתרחשות באמצעות תנועה בחלל, תוך כדי מעבר בחללים המשקיפים אל הנוף, משטחים שקופים וזיגוג נרחב. הסביבה הירוקה מאפשרת להכניס אור, אוויר וריחות של עצים באופן נדיב בהרבה מהעיר. 
חפיר היקפי יורד לתחתית הבניין, מוקף בקירות היצוקים בטון בשיפוע. באופן זה, חודר אור טבעי לשטחים הנמוכים, ונוצרת “חצר אנגלית” מרווחת ונעימה לשוהים בה. מעליה, המבנה כולו מחובר לסביבתו באמצעות גשרי פלדה רחבים, המגשרים מעבר לחפיר, ומהווים חלק משפת התכנון הכוללת בטון חשוף, קונסטרוקציית פלדה וזכוכית.


תכנון הנוף מחוץ לבניין, כרוך בחיבור לציר הראשי של הולכי הרגל במתחם ההיי-טק המתהווה. על כן, תוכננו מרצפי בטון, צמחיית צל לסוגיה, ובריכת השתקפות המלווה את אחת הדפנות של הבנין. הבניין עצמו מתוכנן כבניין ירוק ובר קיימא, הן מבחינת טכנולוגיה והן מבחינת חומרים ממוחזרים. על ידי שימוש באלמנטים מבניים ליצירת הצללות, נחסך צורך בשימוש באנרגית חשמל. שימוש בזיגוג איכותי מסייע גם כן, הן בהיבט הטרמי והן בהיבט האקוסטי. 
לצד אלו, תפישת התכנון שמה דגש על נוחות התחזוקה והתפעול. החומרים חזקים ויציבים, ואינם מהסוג הנכרה במקומות הפוגעים בנוף.
באמצעות הבחירות הללו, ‘דונסקי אדריכלים’ מציעים פרשנות שונה ובלתי מתחנפת לבניה במרחב הכפרי, בניסיון לגשר בין חזון ציוני חקלאי לבין בניה נקייה, ירוקה ומודרנית.

Call Now Buttonלשאלות חייג