עסקי האמנות

יזמות אמנותית: רנסאנס 2.0

באנגליה בשנת 2007, הוכפל מגזר האמנות והיצירה והגיע בהיקפו כמעט לגודלו של המגזר הפיננסי, המוביל את כלכלת המדינה. המחקרים מראים שצמיחה זו, הנמשכת מאז במגמת עלייה מתמדת, מורכבת מצמיחתם של עסקים בבעלות אמנים ויוצרים, אשר הפכו ליזמים ועצמאיים.

האמנים והיוצרים מביאים גישה חדשה אל המודלים העסקיים והתפיסה שלהם בעניינים כמו זמן וכסף, הופכים למקור השראה לכלכלנים ולאנשי כספים. יש מי שרואה במגמה זו אלמנטים המקבילים לתקופת הרנסאנס, בה אמנים ויוצרים נתנו פרשנות חדשה לאמנות ומדע. ברנסאנס 2.0, הרנסאנס של ימינו, מעניקים אמנים ויוצרים פרשנות חדשה לאמנות ופיננסים.

המגמה המדוברת מופיעה גם בסיכומים רבעוניים של הכלכלה האמריקנית, בה מציינים בשנים האחרונות מגמת צמיחה של ענפי האמנות והתרבות, הן בהיקף הכספים אותם הם מגלגלים והן במספר ההולך וגדל של בתי עסק הנפתחים מדי שנה.

אמנים יוצרים מגמה
ניתן כמובן לבחון מגמה זו מתוך ההיבט הרציונאל והעסקי הטמון בה ולבחון את האינטרס שיכול להיות לבעלי ההון להשקיע דווקא באמנות ובתרבות, במציאות בה השקעות אחרות הן מסוכנות מידי או מניבות פחות מידי. אך העניין האמיתי נמצא דווקא בצד השני של המטבע, בו אנשי ההון הם רק אלו המזהים את מה שאמנים ויוצרים מבקשים ליצור כמגמה עולמית: יצירה חופשית, יצירה למען הקהילה והחברה, יצירה שאינה תלויה בגימיקים או טרנדים, אלא כזו שרוצה לשנות את העולם.

אמנים ויוצרים נושאים כעת את קולם והעולם מקשיב, שכן ליצירה יש את היכולת לעשות עבור קהילה מה שאדם יכול לעשות למען חברו: להעיר, להאיר, לעודד, להעניק נקודת מבט חדשה וליצור טרנספורמציה בתפיסה של קהילה שלמה. אמנים ויוצרים נושאים את קולם על במת TED או באירועי הפאצ’ה קוצ’ה ומספרים איך עשו את כל הדרך הארוכה עד שהגיעו אל הצלחתם הנוכחית. הסיפורים הללו הם סיפורי המהפכה היצירתית, רנסאנס 2.0!

מימון אמנות בעידן החדש
אל התעוזה העסקית החדשה של אמנים ויוצרים, הצטרפה מגמת מימון חדשה – שיטת ה-crowdfundng, אשר בה פונה היוצר או האמן ישירות אל הקהל שלו ומזמין אותו לקדם את מימון הפרויקט שלו, תוך שהוא מקבל תמורה מלאה לכספו.

דוגמא מצויינת לכך הוא פרוייקט חדש אותו העלתה ענת ליטווין בימים אלו אל הפלטפורמה של start*ART, במסגרתו היא מבקשת לגייס את התקציב הנדרש לה לפרוייקט “הום בייס ירושלים”. ליטווין היא יוצרת מעידן הרנסאנס החדש, ופרוייקט “הום בייס” הוא פרויקט חובק עולם שכבר הצליח בניו יורק ובברלין. תוכלו ללמוד עוד על הפרויקט, על העשייה של ליטווין ולקדם את מימון הפרוייקט באתר start*ART.

באקמינסטר פולר, יוצר וממציא אמריקני רב-תחומי אמר כי “אנו לעולם לא יכולים לשנות דברים מתוך מאבק עם המציאות. על מנת לשנות דבר מה, יש לבנות מודל אשר הופך את המודל הקיים למיושן וחסר ערך”. ברוח תפיסה זו, אומנים ויוצרים רבים ממציאים מתוך היצירה ובמהלכה את המודלים העסקיים החדשים, שישפיעו על המגמות הכלכליות בעולם כולו, באופן שמכרסם במודלים הקיימים ומתחיל לחשוף אותם כמיושנים וחסרי ערך.

לפרוייקטים נוספים לחצו כאן>>

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר